/ БГНЕС
"Продължаваме промяната" трябва да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност. Това поискаха от ГЕРБ във връзка с решението на КС, което постанови като противоконституционно решението на миналия парламент АПИ да плати само половината пари на пътните строители. Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

Решението АПИ да плати само половината пари на пътните строители, е противконституционно

"Много фирми вероятно ще претендират за загубени ползи назад във времето. Предупреждавахме ги още тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите. Как така през парламентарна комисия ще се решава за плащания по вече дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения. Потърпевши са българските граждани, които година и половина карат по разнебитените пътища заради подобни действия", заяви Николай Ненков, бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били изключително некомпетентни. И които само на думи вярват в разделението на властите и в правовата държава. Това става все по-ясен факт. Конституционният съд казва, че има недопустима намеса и не може парламента не може да се меси в работата на изпълнителната власт как да регламентира спор между частни лица. И лишава компаниите от тяхното право да обжалват по съдебен ред отношенията си с МРРБ и АПИ. От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, само празни приказки", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

КС образува дело за решението АПИ да плати само половината пари на пътните строители

"Едни от бившите коалиционни партньори си казаха на какво им намирисва това решение - да бъдат държани в шах строителните фирми и да бъдат притискани. И да ходят в нечии адвокатски кантори. Това не са наши думи, на бившите коалиционни партньори, като един от тях е Йордан Караджов. Пълен документален хаос е било и приоритизирането на кои фирми да бъде платено", допълни Нанков.