Не само правителството не работи – не работят и комисиите към парламента. Комисията по енергетиката вчера свърши в 12 часа, управляващото мнозинство се въздържа, но докладите можеха да станат следобед, но това не се случи. Председателите на всички комисии в Народното събраниеса от управляващото мнозинство – те не работят, когато има важни неща за всички български граждани. Искаме оставката на председателя на Комисията по енергетиката. Това обявиха на брифинг от ГЕРБ в парламента.

Исканата оставка на председателя на комисията - Радослав Рибарски, е във връзка с внесения законопроект на ГЕРБ за общини, болници, храмове и детски градини по отношение на високите сметки на електроенергия за небитовите потребители.

Комисията по енергетика отхвърли идеята на ГЕРБ за компенсации за тока на болници, храмове и обществени сгради

"За сметка на това виждаме изслушвания, които не отговорят на изискванията да са в дневния ред. За сметка на това десетки места остават на тъмно. Всеки един български гражданин, независимо за коя партия са гласували, всеки кмет, независимо от коя партия, страдат. Този законопроект казва, че могат да ползват цените на електроенергията такава, каквато е била през миналата година по това време. Храмовете, които стотици години не са били затваряни, се чудят как да си платят сметките за ток. Става дума за социални небитови потребители, които не могат да вдигнат сами своите приходи", заявиха от ГЕРБ.

Росица Кирова от ГЕРБ коментира, че Комисията по енергетика има достатъчно експерти, но по тази важна тема не е имало политически формации, които да са били против, макар управляващото мнозинство да се е въздържало.

"Разчитаме председателя на НС, който е отговорен за организацията, ще направи така, че да работят комисиите - да се спазват правилата, да ги спазва и той, а не според ситуацията", допълни още Кирова.

"Ако ГЕРБ беше управляваща, аз съм сигурен, че и кметовете, и вероизповеденията, щяха да искат помощ. Не заради нещо друго - на ЕРП-тата можем да дадем средства, което е правилно, но видите ли - за общините това не е възможно", заяви Александър Ненков, депутат от ПГ ГЕРБ-СДС.
 

 

Posted by Политическа Партия ГЕРБ on Tuesday, February 1, 2022