/ Георги Димитров
Цената на електроенергия, която заплащат всички молитвени домове, храмове и манастири в България, не трябва да се бърка с другите юридически лица, това призоваха на брифинг от партия ГЕРБ, като внасят предложение в парламента те да преминат на регулирания пазар, тъй като не генерират никаква печалба.

"В редица храмове в страната минават на режим на тока. Последната сметка, например, на Рилския манастир е 25 000 лева. А манастирът в Кабиле в Ямбол е със сметка 6000 лева", заяви Дани Каназирева и допълни: "Изправени сме пред риска те да затворят, защото нямат приходи и да си платят сметките за тока".

По думите й, правителството на Борисов не е допуснало храмовете и молитвените домове да затворят, дори и по време на най-сериозната ковид криза. "А сега са изправени пред риска да затворят, защото нямат приходи да покрият своите огромни сметки за ток", допълни Каназирева.

„В редица общини улиците тънат в мрак, не трябва този мрак да влезе и в храмовете, защото това показва отношение към всичко“, допълниха още депутатите от ГЕРБ.