Георги Марков
Георги Марков / БГНЕС
Нито българите, нито институциите в България имат нужда някой да ни казва какво е пол. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Георги Марков в коментар на отрицателния му вот по повод ратификацията на Истанбулската конвенция в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.
 
„Гласувах в комисията против това, че в България се въвежда понятието социален пол. Всички знаем какво е жена, всички знаем какво е пол, не сме дебили. Може да сме най-бедните, но не сме идиоти", заяви Марков.

Спорната Истанбулска конвенция тръгна по комисии и получи първото „Не“
 
България е в челните редици за борба с домашното насилие и въобще с насилието, а в някои от развитите демокрации има такова насилие, което всички сте видели по телевизията, които конвенцията не можа да предотврати, каза депутатът.

Светият синод: Истанбулската конвенция отваря вратите към морален разпад
 
В България пред „Александър Невски“ не е имало малтретиране на хиляди жени, късане на сутиените им, обезобразяването им, а на Кьолнската катедрала това се случи. Вие българските медии никога нямаше да си позволите, ако над 3000 жени са малтретирани, да го скриете. Немските телевизии го скриха. Нашите органи на реда щяха да натупат онези ислямистки завоеватели“, коментира Марков.

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция
 
Той заяви, че е срещу неолибералните идеи, които искат да разрушат християнството, семейството и националната идентичност.
 
„Дадох си моя глас, както изисква Конституцията, по съвест. Благодаря на Бойко Борисов, че не се е опитал да ме натиска“, каза още Георги Марков.

У нас скочиха срещу Истанбулската конвенция, в нея бил записан „неутрален пол“
БТА