Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов
Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов / БГНЕС
Служебният вътрешен министър Пламен Узунов и главният секретар на МВР Георги Костов отрекоха да са в обтегнати отношения. Информация за това, че Узунов иска оставката на Костов беше разпространена вчера и днес.

Пламен Узунов коментира пред журналисти, че не е внасял предложение в Министерския съвет за освобождаването на Георги Костов, а от своя страна главният секретар заяви, че няма намерение да подава оставка. Не съм подавал оставка и нямам намерение да го направя по собствено желаниe, категоричен бе Костов.
 

БГНЕС

 Пламен Узунов обясни, че министърът на вътрешните работи не може да поиска оставката на главния секретар. „Има определен ред, по който това става и не е необходимо да коментираме неща, които са ваши предположения”, заяви Узунов пред медиите.

МВР иска да повиши доверието в полицията

В отговор на уточняващия въпрос това означава ли, че все още няма индикации за рокади в професионалното ръководство на МВР, министърът каза: „Така е. Още повече компетентен да поиска оставката на когото и да било по закона е Министерски съвет. Такива предложения от моя страна не са внесени”.
 
Какви ще са приоритетите на служебния кабинет?

Самият Георги Костов коментира, че приема слуховете с известна доза чувство за хумор. „Бих могъл да ви кажа, че професионалното ръководство на МВР е мотивирано да изпълни всичките си служебни задължения, които произтичат от Закона за МВР и другите нормативни актове. Нямаме проблем в комуникацията с политическото ръководство, както и никога сме нямали проблем в комуникацията с политическото ръководство през цялата си кариера".

netinfo

БТА, БГНЕС