/ БГНЕС, архив
МВР ще си връща доверието на гражданите
92377
МВР ще си връща доверието на гражданите
  • МВР ще си връща доверието на гражданите
МВР ще си връща доверието на гражданите, като им доставя писма с телефонните номера на местните полицейски служби. Това стана ясно от думите на служебния вътрешен министър Пламен Узунов на днешното Национално съвещание на ръководния състав на министерството.

Писмата ще съдържат контактите на районния инспектор, дежурните части на районното управление, областната дирекция, инспектората и вътрешна сигурност, а според началника на кабинета на Узунов Николай Крушков кампанията ще коства толкова незначителни средства, че не си струва да се коментират.

За подготовката и пращането на писмата ще отговарят областните директори, а първите бройки трябва да са в пощенските ни кутии след седмица. Според Николай Крушков, те не просто ще възстановят общественото доверие, но и ще повишат самоконтрола в МВР.

"Считаме, че това е елемент от изграждане на доверие между служителите на полицията и гражданите. Министърът на вътрешните работи даде една седмица срок на областните директори да подготвят и изпратят съответните информационни писма. Осигурен е допълнителен финансов ресурс. Целта на тези информационни писма не е да се търси наказание на служителите, които не могат да бъдат открити от гражданите, а е да се повиши самоконтролът в МВР", обясни Крушков.

Относно плановете на МВР за предстоящите избори главният секретар Георги Костов не пожела да издаде нищо. "Отново сме подготвили някои изненади за контингента, занимаващ се с тоя тип престъпност. За да останат изненади няма как да бъдат споделени с вас", лаконичен беше той. 

И макар, че не пожела да развали изненадата зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев успокои: "Никой няма съмнение, че МВР ще се справи, както винаги се е справяло, защото това се приема за даденост от гражданите. Всички знаем, че няма да има отстъпление".