Георги Гергов
Георги Гергов / БГНЕС
Няма ненаказано добро, съжалявам, че това го разбрах на 60 г., каза още той
Георги Гергов е подал оставката като член на Изпълнителното бюро на БСП, за да не създава разделение в партията. Това съобщи Гергов пред журналисти на излизане от сградата на БСП. "Смятам, че няма смисъл да разделям партията", посочи той.

Аз не си отивам, аз съм областен председател в Пловдив, член съм на Националния съвет, каза Гергов. Не знам дали моето оттегляне ще бъде положително за партията, лош знак даваме. Задкулисието е повече тук при нас, стара партия сме и имаме много трески за дялане, коментира той.

Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов, той я даде

Бизнесменът призна, че не се изживява като изкупителна жертва, но смята, че "ще изплуват много скелети и ще се разберат много истини". "Не съм готов да ви казвам тези истини, но ви обещавам, че следващата седмица ще бъда медиен герой", добави Гергов.

За срещата между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, Георги Гергов беше лаконичен: "Нищо не съм посредничил" и отказа да обяснява повече. "Нищо няма да коментирам по темата, защото сега съм в емоция и може да сгреша", обясни само той.

Бизнесменът Сашо Дончев с неговия поглед за срещата със Сотир Цацаров

В отговор на въпрос Гергов каза, че е написал няколко sms-а към Сашо Дончев, но думите му са извадени от контекста. Това, което той ви казва, е реплика от тези наши кореспонденции във връзка с една статия за панаира в неговия вестник, каза Гергов.

"Всичко това, което се разиграва тези дни, е със сериозни цели, със сериозни корени и някъде от другаде се натиска копчето", коментира той. Гергов каза, че не знае от къде, но винаги ставало въпрос за власт и за пари, и за други неща.

Историята с Георги Гергов можеше да мине и по-леко, смята Стефан Данаилов

Няма ненаказано добро, съжалявам, че това го разбрах на 60 г., каза още Гергов. Попитан какви добрини е направил на Корнелия Нинова, той отговори: "Трябва да ви казвам, че благодарение на моите гласове тя стана председател, ли". Гергов обаче каза, че не съжалява за избора на Нинова начело на БСП и отрече лидерството й да е под въпрос.

На въпрос има ли развод между него и БСП, Гергов каза, че не може да има развод, защото 41 години е член на тази партия. Съжалявам, че така се получава, аз всъщност не разбирам защо си отивам, добави той.
БТА