/ МВР-Габрово
Двама ученици намериха и върнаха портфейл с пари, а за добрата си постъпка днес получиха похвали от шефа на полицията.

Ученици намериха и върнаха портфейл с пари

На 6 септември две деца от Габрово намират в парка на „Колелото“ забравен портфейл, със сумата от 350 лева, ваучери за храна на стойност 100 лева и лични документи в него. Без да се двоумят и за миг, момчетата правят опит да открият собственика му в парка.

МВР-Габрово

Георги Стайнов на 12 години, ученик в VI-ти клас на СУ „Райчо Каролев“ и 13-годишният Даниел Белчев, ученик в VII на СУ „Отец Паисий“, разпитват хората, но никой от тях не разпознава изгубената вещ. Тогава търсят помощ в габровската полиция, съобщава gabrovonews.bg.

Момичета от Търговище намериха портфейл с пари и го предадоха в полицията

Криминалистите от полицейското управление своевременно откриват собственика на портфейла и му го предават. Мъжът е изпратил похвално писмо до началника на РУ-Габрово, в което изказва благодарност за проявената честност и доблест от страна на двете момчета.

Деца върнаха изгубен портфейл на жена от Струмяни

Ръководството на Областна дирекция на МВР- Габрово също изказа благодарност на двамата юноши за безкористната постъпка.

МВР-Габрово

Днес директорът на МВР-Габрово старши комисар Борислав Муеров посети учебните заведения на децата, където лично от свое име и от името на ръководството на МВР-Габрово им връчи почетни грамоти, в присъствието на техните преподаватели и съученици.