Ученици съобщила на учител
Ученици съобщила на учител / СУ "Йоан Екзарх Български"
Ученици намериха и върнаха портфейл с пари. Те са възпитаници на СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен.

От школото съобщиха, че около обяд намериха  мъжки портфейл в района на търговски комплекс „Сити център“, в близост до спирка на градския транспорт.
Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към училище, когато 13-годишният Михаил  почти настъпил дамския портфейл, който бил на земята. В него имало около 100 лева, лични документи и дебитни карти, собственост на  местна жителка.

Заедно момчетата вземат решение да потърсят собственичката и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си.

Минути след намирането на портфейла децата срещат един от учителите си - г-н Николай Карев, на когото споделят какво се е случило. С негова помощ се свързват с органите на ОД на МВР, а малко по-късно на място пристигат полицейски служител и самата собственичка на портфейла.

Жената била много развълнувана и радостна от щастливия развой на нещата и споделя, че дори не е разбрала как и къде е загубила портфейла. Почерпила децата и им благодарила за доблестната постъпка, която е пример за подрастващите и говори за доброто им възпитание и гражданска позиция.