/ БГНЕС, архив
Блокадите в цяла Гърция се засилват, въпреки усещането, че тазгодишната борбеност на земеделските производители изостава в сравнение с миналогодишните им протести, пише днес в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Фермерите водят "битка" с полицейските части в опита си да блокират двата контролнопропускателни пункта Евзони и Промахон на границите с Македония и България. От понеделник пунктът Евзони е затворен, а този на Промахон-Кулата все още работи, отбелязва изданието.

Как ще действаме, ако гръцките фермери отново блокират границата?

Местните медии информират още, че земеделци от Серес се заканват, че ще успеят да блокират пункта Промахон, въпреки засиленото полицейско присъствие в района. В момента на магистралата между Серес и Промахон има струпана техника, но засега движението не е спряно.

На пункта Евзони се е образувала опашка от товарни камиони заради блокадата, а фермерите заявяват, че са склонни да пропускат само товарни камиони или ТИР-ове, превозващи развалящи се стоки.

Гръцките фермери блокираха за час границата ни при Промахон

Магистралата между Солун и Атина в едната посока е затворена, а по другата към Солун има двучасови блокади. Фермерите възнамеряват да затворят и долината Темпи. Блокади има и в други райони на страната, като интензивността им се засилва.