Екоактивисти спряха с жива верига бетоновози на плажа „Кабакум”
Екоактивисти спряха с жива верига бетоновози на плажа „Кабакум” / снимка: DarikNews.bg, архив

Екоактивисти и членове на Отворения обществен съвет във Варна спряха с жива верига бетоновози пред строежа на луксозен комплекс на плажа „Кабакум”, съобщи Нова телевизия. Екоактивистите са сезирали Окръжната прокуратура и общината, но според тях те бездействат.

Теренът, върху който се строи, е с площ около два декара и половина. Собствениците на двата съседни парцела обаче, твърдят, че тя е заграбила имотите им незаконно, за да увеличи площта на строежа.

Собствениците многократно са подавали жалби до прокуратурата и общината. И твърдят, че няколко пъти с прокурорска заповед собственикът на спорния терен - Филка Колева, била извеждана от техните имоти. Експерти и от общината, и от дирекцията за незаконно строителство обаче са категорични, че нарушения няма.

Опитахме се да се свържем с бизнесдамата Филка Колева, но през целия ден не отговаряше на мобилния си телефон. А докато институции и собственици спорят, строежа върви с пълна сила, а плажната ивица вече е унищожена и затрупана с камъни.

Източник: NovaNews.bg