/ БТА
Кметове и жители на засегнатите от наводнения преди две години карловски села Богдан, Каравелово, Розино, Христо Даново, както и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов затвориха в знак на протест за един час Подбалканския път и подхода към прохода Троян-Кърнаре.

В началото на протеста се включиха над 100 души, които настояват да им бъдат преведени обещаните средства за възстановяване на щетите от бедствието. На всеки 15 минути протестиращите ще пропускат за по пет минути превозните средства, за да не се образуват големи задръствания.

Пореден ден на борба с бедствието в Карловско, щетите са за над 72 млн. лв.

Според кмета Кабаиванов около 18 хиляди жители са засегнати от наводненията преди две години. По думите му Община Карлово има сключени договори със строители, но тъй като няма плащания, те са спрели работа в селата.

По думите на Кабаиванов, ако в 15-дневен срок не бъдат предприети действия от страната Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, протестът ще се превърне в безсрочен.

По-рано служебният премиер Димитър Главчев коментира темата при посещение в АЕЦ "Козлодуй". По думите му няма как да бъдат отпуснати 38 млн. лева за щетите от наводненията в Карловско.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Преслава Иванова, БТА