Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки / БГНЕС, архив
Джамбазки за ДПС: Мафиотска организация от феодален тип
97152
Джамбазки за ДПС: Мафиотска организация от феодален тип
  • Джамбазки за ДПС: Мафиотска организация от феодален тип
Сърбия трябва да промени политиката си спрямо българското малцинство там, за да получи подкрепата на България за влизане в Европейския съюз. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангелл Джамбазки. Той коментира и думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, според когото управляващата коалиция е вредна за страната ни.

Сърбия и Косово изостриха тона в Скопие
 
Конкурс за ученическо есе в Сърбия разгневи ВМРО, тъй като по думите им темата му касае „продължаващите спекулациите за българските зверства в Западните покрайнини през Първата световна война“. Докато не се промени политиката спрямо нашето малцинство там, Сърбия не трябва да се приема в Европейски съюз, коментира Ангел Джамбазки.

Патриотите: БСП и ДПС да се борят с корупция е все едно масов убиец да брани човешките права
 
"Докато продължава асимилацията, докато продължава да притиска и да денационализира българите в западните покрайнини Сърбия съвсем категорично няма да стане част от Европейския съюз. Може ли официалната позиция на правителството да не отчита правата и законовите интереси на българската национална общност в западните български покрайнини?! Категорично българското правителство ще трябва да постави този въпрос, защото в противен случай то ще върви срещу интересите на нашите сънародници там, което ние няма да допуснем да се случи", категоричен е Джамбазки.

ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата
 
Той коментира и изказването на Мустафа Карадайъ, че участието на Обединените патриоти във властта е опасно, с думите: "Знаем какво е Движението за права и свободи - мафиотска организация от феодален тип, която без участието във властта е политически труп".