Двама депутати напуснаха парламентарната група на ДПС. Малко след като заместник-председателят на парламента Росица Кирова обяви, че от групата са изключени 17 депутати, сред които и единият председател - Джевдет Чакъров, от председателската трибуна беше обявено, че групата напуска и Ахмед Вранчев. Малко по-късно, в деловодството на Народното събрание постъпи заявление и от депутата Димитър Николов да напусне парламентарната група на ДПС.

ДПС изключи 17 депутати, губи втория мандат (СПИСЪК)

Така от днес парламентарната група на ДПС вече е с 22 народни представители по-малко. Преди дни ДПС изключи и още трима депутати - Рамадан Аталай, Айсел Руфад и Джейхан Ибрямов. Парламентарната група на ДПС в 50-о НС се състоеше от 47 народни представители.

Така отпадналите от ПГ на ДПС стават 19 - 17 бяха изключени и 2 излязоха сами. Така ПГ на ДПС вече наброява 25 народни представители. Независимите депутати в Народното събрание вече са 36 души, след разцеплението и на “Величие”

Според Конституцията ДПС става четвърта политическа сила и при това положение няма как да вземе втория мандат. Така ПП-ДБ от трета политическа сила, стават втора и трябва да получат мандата за съставяне на правителство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ