/ БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напрежението в ДПС и посланията, които си размениха Ахмед Доган и Делян Пеевски. "В чужди партии не се бъркам и не давам и на мен да ми се бъркат", каза Борисов.

Бойко Борисов
БГНЕС


"Кой ще победи там, изобщо не ни касае. Малко ми е като Испания или Англия на финала", каза той. "Това, че има проблем в тази партия, обвиненията, които си прехвърлят дава голяма възможност нашите структури да се развият по-добре. Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас", обяви Борисов.

"Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС няма да правим", каза той. "Преговорите доказаха, че нито поискахме подкрепа към ДПС, нито дадохме подкрепа за ДПС", допълни Борисов.

Ахмед Доган иска оставката на Пеевски: В ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат

"В сглобка бях с Лена, Кирил, Асен, Денков и кабинетът се казваше "Габриел-Денков". ДПС не участваше в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговори", припомни той.

По отношение на напрежението между между Доган и Пеевски Борисов коментира: "Кой е по-добър, това да го решат българските мюсюмани и българските християни, предполагам, а що се касае до ГЕРБ, ние винаги сме имали много български мюсюлмани", заяви Борисов.

Припомняме, че в сряда вечер почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Малко по-късно последва писмо от самия Пеевски. "Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало", гласи обръщението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня