Делян Пеевски направи коментар пред журналисти по повод напрежението в движението и изключването на 17 депутати от парламентарната група на ДПС.

"На тяхната съвест е това, което се случва в момента. Винаги съм бил за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка. Няма място за по-силен и по-слаб. Всичко, което се случва не е в полза на хората", каза той. "Господин Доган да отговори какъв е, въпросите ви трябва да са към него. Аз ви казах, че това, което се случва в момента не способства на никой", напомни Пеевски.

Ахмед Доган иска оставката на Пеевски: В ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат

"Едно ще кажа - ново начало, ще ме разберете", каза още Пеевски.

Относно твърденията на Джевдет Чакъров, че има заплахи към депутатите, които са били изключени, Делян Пеевски заяви, че това е изключително несериозно за Чакъров, който звънял и "натискал всички". 

Определени хора искат да разрушат ДПС. Винаги съм за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка, коментира още Пеевски. 

Припомняме, че в сряда вечер почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски. Малко по-късно последва писмо от самия Пеевски. "Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало", гласи обръщението.

ДПС изключи 17 депутати, губи втория мандат (СПИСЪК)

По-късно в четвъртък 17 депутати от парламентарната група на ДПС бяха изключени. Това същите депутати, гласували "против" проектокабинета на ГЕРБ-СДС с номиниран за министър-председател Росен Желязков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня