Трябва да търсят допирателните линии, за да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно, за да гарантира, че ще решава проблемите на българските граждани. Трябва да се направи широка коалиция. Това отправи като послание към партиите служебният премиер Гълъб Донев. 

По думите му служебното правителство се справя с това, но е добре те да поемат отговорност. 

"Не мога да гадая, какво ще се случи след Великден, всичко е възможно. Всичко е в ръцете на партиите. В тях е отговорността да работят и покажат на българските граждани, че те носят отговорност и мислят за техните проблеми", каза още той. 

Депутатите не избраха председател - Рашидов ги разпусна, връщат се след празниците (ОБЗОР)

По повод предложението на Бойко Борисов, служебните министри да станат редовни, премиерът коментира:

"Това е една политическа ирония, не е сериозно."

Донев категорично подчерта, че не би приел предложение за редовен кабинет. 

"Третият служебен кабинет, ако бъдат изчерпани конституционните възможности и цялата процедура премине неуспешно за съставяне на правителство, третият кабинет е в ръцете на презиндета Румен Радев", заяви той. 

ПП: Ротация с ГЕРБ на председател на парламента, но без подкрепа за кабинет

Във връзка с Плана за възстановяване служебният премиер каза, че от началото на февруари след решението на НС за предоговарянето са започнали разговори с ЕК.

"Преговорите са интензивни. Следващите разговори ще се проведат на 20 април. Дотогава ще бъдем готови с бележките, които ни даде Европейската комисия”, уточни той. 

От думите му стана ясно, че ако няма редовно правителство до края на април, служебният кабинет ще внесе в народното събрание проекта на Бюджет 2023.