Министър-председателят Гълъб Донев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще пуснат за движение 6,5 километра от участъка между ГКПП "Калотина" и Драгоман на автомагистрала "Европа", съобщи пресцентърът на регионалното министерство.

Церемонията ще бъде от 11:00 часа в района близо до граничния контролно-пропускателен пункт.

В началото на седмицата министър Шишков разговаря със сръбския посланик в България Желко Йович. Повод за срещата бе предстоящото откриване на участъка от  магистрала "Европа". Министърът отправи покана към посланика и представители на сръбското правителство да присъстват на събитието.

Шишков: За Великден ще пуснем движението в две части по две магистрали

По време на разговора министър Шишков информира, че строителят на участъка Драгоман - ГКПП "Калотина" е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение. В хода на срещата стана ясно още, че се очаква до края на август да приключи и разширяването на граничния пункт.

По-късно днес, от 14:30 часа, ще бъде пусната за движение и 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра - Ботевград. На церемония министър Иван Шишков ще даде старт на трафика по новоизграденото трасе, което е обход на село Новачене, от скоростния път по направление Ботевград-Мездра.
Христо Воденов/БТА