/ пресцентър, АПИ
Пускат за движение 7-километров участък от автомагистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по време на среща със сръбския посланик в България Н.Пр. доц.д-р Желко Йович.

Министърът отправи покана към посланика и представители на сръбското правителство да присъстват на събитието на 13 април, четвъртък, в 11 часа.

Както обеща архитект Шишков трасето ще бъде пуснато за движение още преди Великденските празници, за да пътуват хората по-лесно и по-безопасно, отбелязват в съобщение от МРРБ.

SHHKOV
МРРБ

 „Колкото повече инфраструктурни обекти изграждаме между България и Сърбия, толкова по-добре и за двата народа“, подчерта по време на срещата регионалният министър.

До Великден пускат Северния обход на Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той информира, че строителят на участъка Драгоман – ГКПП Калотина е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение. До края на следващата година и този участък трябва да е готов.

„Полагаме всички усилия преди лятото да бъде отворен, за да пътуват спокойно хората“, каза още Шишков.

„Радвам се, че ще имаме готова автомагистрала, защото когато имаме пътища всичко е по-лесно и за бизнеса, и особено за връзките между обикновените хора“, коментира на срещата сръбският посланик.

В хода на разговора стана ясно още, че се очаква до края на август да приключи и разширяването на граничния пункт.

В срещата участваха и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков и директорът на Агенция "Митници" Павел Геренски.