Здравното заведение беше затворено заради положителна проба за коронавирус сред персонала
Дезинфекцират Спешното отделение на болницата в Ямбол, предава NOVA. Тя бе затворена заради положителна PCR проба на медицинско лице - медицинска сестра, работеща там. Общо двама са заразените от медицинския персонал.

Пастор от ромския квартал в Ямбол: Не вярваме, че имаме толкова хора с COVID-19

Хората в Спешното са готови да започнат отново работа, след дезинфекцията. Очаква се отделението да заработи отново в 20:00 часа. До приключване на дезинфекцията, спешните пациенти се приемат в частната болница "Иван Рилски".

А жителите на квартала „Райна Княгиня“ очакват облекчаването на мерките. В понеделник стотици се събраха на протест. "Ние искаме свобода, да отпаднат мерките, да няма заграждения. Искаме да имаме достъп до нормалния живот", заяви жител на квартала.

Затварят Спешното на болницата в Ямбол

"В понеделник наистина изтече 14-дневният карантинен срок. По наше настояване той беше удължен с още два дни, тъй като очаквахме пробите от събота. От 28 взети проби има 4 положителни.

Очаква се тази вечер да паднат загражденията, но ще има засилено полицейско присъствие, ще бъдат проверявани всички карантинирани лица. Искам да кажа, че има вече над 50 досъдебни производства, на хора, които с нарушили карантината, има един човек карантиниран, който е искал да напусне зоната и е оказал съпротива на полицията", обясни кметът на Ямбол Валентин Ревански. 

Ромският квартал в Ямбол се вдигна на протест срещу блокадата (ВИДЕО)

В квартала и затворените 14 улици живеят над 8 хиляди души.
От утре работещите ще могат да ходят на работа, облекчават се мерките и за достъп до магазини аптеки и банкомати.
nova.bg