Съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева
Съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева / Darikradio.bg, Людмил Кърджилов
Съпругата на президента посети инкогнито Велико Търново, за да се срещне с ученици. Около 100 деца и младежи от шест училища присъстваха на срещата с Десислава Радева, която се проведе в търновското школо „Емилиян Станев“.

Коя е каузата, зад която застава съпругата на президента?

Интересното бе, че учителите са били помолени учтиво да напуснат срещата, за да могат техните възпитаници да изразят мнение без да се притесняват.

Десислава Радева: Аз съм открит човек

Децата и първата дама се подредили в полукръг и започнали да коментират темата за будителството. „Така бяхме предразположени да се чувстваме комфортно и всеки да бъде себе си“, сподели единадесетокласникът Георги Тодоров.

Десислава Радева с ученици
личен архив на Георги Тодоров


Той не крие, че е останал с позитивни впечатления от срещата с Десислава Радева, а останалите младежи също били много доволни. „Това, което показа тя пред нас е, че е жена с позиция“, посочи Георги. Срещата премина под мотото „Деца говорят за будителство“.

Снимката на семейство Радеви, за която всички говорят (СНИМКА)

„Беше повдигнат въпроса за съвременните будители и кои са днес те – учителите, музикантите, актьорите, културните дейци... Беше много интересно особено когато повдигнахме въпросът за учителите. Всеки имаше различно мнение – едни казаха, че не всеки от тях може да бъде будител. Това беше мнение на по-малките, но аз смятам, че всеки учител е будител, защото учи младите да бъдат по-добри“, разказа Георги Тодоров и добави, че в дискусията са споделили мнение всички ученици.

Благотворителната инициатива на Десислава Радева, която тя пази в тайна

Десислава Радева регистрира гражданското сдружение „Живата вода на България“, което организира срещата. Целта на организацията е да помага за опазването на българските традиции, занаяти, да протегне ръка на литературата и изкуството, да се грижи за българския език и грамотността на децата.

Вижте още новини за Десислава Радева:

Десислава Радева е неузнаваема на корицата на списание (СНИМКИ)

Като Мелания: Десислава Радева замени роклите с костюм (СНИМКИ)

Моден тандем: Президентът Румен Радев и първата дама

По женски: Вижте как се забавляваха Десислава Радева и Брижит Макрон (СНИМКИ)

Първата дама придружи президента в Гърция, блесна с елегантна и семпла рокля (СНИМКИ)

Десислава Радева: Мишкуването ни завладява

Вълна от гняв и бурни аплодисменти към първата дама след статус във Facebook