Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Десислава Иванчева и Биляна Петрова / БГНЕС
СРС-тата по делото срещу кмета на район ,,Младост'' Десислава Иванчева били манипулирани от прокуратурата. Такива твърдения направи самата Иванчева преди днешното съдебно заседание.

Нов опит за решение по казуса с отстраняването на Десислава Иванчева
 
Преди два дни тя и заместничката й Биляна Петрова съобщиха, че в СРС-тата по делото присъствали инициалите Б.Б и Ц.Ц, както и разговори между бизнесмена Александър Ваклин и друг инвеститор. Според двете обвиняеми оттогава до днес текстове и страници от разговорите били преправени.
 
В момента Специализираният апелативен съд решава дали да отстрани Иванчева и Петрова от постовете им. Петрова се отказа и от двамата си адвокати и пожела служебният й адвокат да поеме защитата.


Б.Б. и Ц.Ц. се появили в СРС-тата по делото „Иванчева“

По думите й делото било предрешено, а държавата и без това похарчила пари да й назначи служебен защитник. Двете поискаха отвод и на всички съдебни състави на Апелативния съд, но искането им не бе уважено.

Десислава Иванчева
БГНЕС


Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани преди повече от месец. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.
 
Петрова бе задържана заедно с Иванчева през април. Миналата седмица Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност и нея. Тогава стана ясно, че тя също ще обжалва решението пред по-горната инстанция - Апелативният специализиран съд.