Борисов изрази намерение да се ваксинира срещу COVID-19, за да даде пример на хората
Десислава Атанасова отново ще бъде председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Това обяви Бойко Борисов след сформирането на парламентарната група на коалицията. Зам.-председатели ще са лидерът на СДС Румен Христов, както и Тома Биков и Александър Ненков от ГЕРБ. Ако получат предложение за зам.-председател на Народното събрание, ГЕРБ ще предложат Росица Кирова.

"Като отидете в парламента искам да се фокусирате върху една цел. Тази цел касае живота, образованието, здравето и икономиката - масовата ваксинация на хората", заръча Борисов на бъдещите депутати.

"С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, а у нас Радев продължава да не маха здравния министър. Кацаров е просто лъжец и цялата държава го разбра, но Радев стои зад него. При така наречения "модел Борисов" той отдавна щеше да е махнат, а аз щях да отида да се извиня на хората в „Пирогов“, коментира бившият премиер.

Радев обяви датата за свикване на Народното събрание

И заяви, че има намерение да си постави ваксина срещу COVID-19, въпреки, че е изкарал коронавирус и имал много антитела.

"Искам да възстановя ваксинационния процес. Сега ние сме на 15%, а в Европа вече минаха 50, 60, 70%. Аз имам много антитела, но ще се ваксинирам, за да дам личен пример. Въпреки, че Кунчев ми казва, че при наличие на толкова антитела, ще се разбушувам. Така, че всички усилия да са ви там. Обърнете се и към другите партии. Да стоят милиони ваксини, защото имаме един некадърен министър, е престъпление", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер за пореден път изказа мнение, че изборните резултати са били манипулирани в полза на „Има такъв народ“.

„Разликата накрая трябваше да я натаманяват за да може ИТН да излязат малко преди нас. Но, дори и да беше обратното ние нямаше да предлагаме кабинет“, обясни Борисов и критикува служебното правителство. "Страхотни назначения, честни, прозрачни. Радев за два месеца показа обратната страна на Луната. Я да видим какво е направило това правителство? Сложиха си хората на "Да, България" в ББР, сложиха си кантори, бракуват ваксини, виждам я Ние за това време поне три-четири допълнителни плащания правихме към земеделските производители. Ако единственото е да уволняват хора, дори и несвързани по никакъв начин с ГЕРБ и СДС, но с назначения като Спецов, ВиК, Кацаров, хората разбраха подмяната", заяви лидерът на ГЕРБ.