Парламентарните групи ще проведат днес среща по повод предложението на партия ГЕРБ за отпадане на дерогацията на „Лукойл. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Според него правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена. 

ГЕРБ иска отнемането на дерогацията на „Лукойл”: ДПС с подкрепа, какво мислят от ПП-ДБ (ОБЗОР)

Тъй като от години вече имаме дерогация, поевтиня ли нафтата, поевтиня ли бензина, попита Борисов. Сега е страшен страх, защото ние след седмица ще предложим да няма дерогация. Към газа всички сме единни и слагаме такси. Прави впечатление обаче как месеци наред нашето правителство нищо не прави срещу „Лукойл“. Цената на петрола стои непроменена, а цените на горивата у нас пак са до небесата, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че страхът от предложението за отпадане на дерогацията на „Лукойл“ е при тези, които прибират около 1 лев на литър гориво.  
Кой позволява, след като Лукойл работи с дерогация вече толкова години, горивата да поскъпват вместо да поевтиняват и къде отива разликата от близо един лев, попита още Бойко Борисов. 
Павлина Живкова, БТА