Делото „Костинброд” отново е в съда
Делото „Костинброд” отново е в съда / снимка: БГНЕС, архив

Обвинителният акт за делото с бюлетините в Костинброд е внесен в съда. Това каза на път за редовното заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му след отстраняването на нарушенията, които наложиха обвинителният акт да бъде върнат за преработване от прокуратурата, делото отново е в съда.

Във връзка със скандала с електроразпределителните предприятия Цацаров съобщи, че всички сигнали са изпратени във Върховната административна прокуратура, която трябва да изясни дали са на лице данни за участие и изразяване на позиция в започналото производство по отнемане на лиценза на ЕРП-тата.

В този момент се провежда среща във Върховната касационна прокуратура по повод неразкритите палежи на автомобили, включително и случая от миналата нощ, когато изгоря колата на журналиста от бТВ Генка Шекерова. Според главния обвинител основният проблем е, че най-често прокуратурата и полицията се явяват просто регистратори на тези криминални престъпления, а по думите му за тази цел има НСИ.