Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Цветанов: Правителството е стабилно
95687
Цветанов: Правителството е стабилно
  • Цветанов: Правителството е стабилно
Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е стабилно и ще работи за пълен управленски мандат. Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в обзорното предаване „Годината“ по Дарик.

Всички новини от „Годината“ можете да откриете тук

Преди два дни в медийно участие вицепремиерът Валери Симеонов критикува министър-председателя Бойко Борисов и министъра на туризма Николина Ангелкова заради казуса с втория лифт на Банско.

Все още няма решение, не се знае какво ще бъде то и дали ще се изпълни искането на бизнеса за строителството на втори лифт.

Няма напрежение в управляващата коалиция, смятат от ГЕРБ

„Правителството е стабилно. Преди шест-седем месеца имахме възможност да чуем гласа на хората, те определиха тази коалиция да бъде с 4-годишен мандат. И в момента, разбира се, че напрежението, което би могло да възникне в този 4-годишен мандат, ще даде допълнителна гаранция за стабилността на тази конструкция, в която може би от време на време ще има и определено напрежение“, каза Цветанов.

Той сподели, че е говорил с "Обединените патриоти", имал е разговори и с народните представители от НФСБ, както и с Валери Симеонов и смята, че нещата ще бъдат успокоени и ще се нормализират.

Хората дават оценка 3+ на правителството

В ефира на Дарик Цветанов обяви, че според него думата на 2017-та е „стабилност“, а политикът за изминалите 12 месеца е българският еврокомисар Мария Габриел. За зам.-председателя на ГЕРБ събитието на година е подписването на договора за добросъседство с Македония.