ток
ток / Снимка: ЧЕЗ, архив
ЧЕЗ с позиция относно обвиненията за незаконно прокарано електричество. В изявление до медиите от дружеството казват, че „спомената няколко пъти служебна бележка представлява официален документ, издаден от Столична община, район „Триадица”. В документа било уточнено, че е издаден да послужи през ЧЕЗ.

„Подпис със запетая означава, че документът е подписан от упълномощено лице, което има право да подписва от името на институцията и това обстоятелство се потвърждава от поставения печат. В документа е уточнено, че е издаден, за да послужи пред ЧЕЗ. Той удостоверява, че павилионът вече е бил поставен на посоченото местоположение и е съществувал преди датата на издаване на документа. Същото е декларирано от клиента при подаване на искането за присъединяване. ЧЕЗ Разпределение не е компетентен орган, който да извършва проверка на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. Наличието на този документ показва, че обектът следва да е поставен при спазване на всички изисквания, в противен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото поставяне, а напротив – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му", се казва още в позицията.

Фандъкова: Кабелът, убил 16-годишното момче в София, е незаконен

„Фактът, че от 2011 г. досега в дружеството не е постъпвала заповед за премахването му, респективно – за преустановяване на електрозахранването, води до извода, че този обект е приеман от общината за законосъобразен”, допълват от ЧЕЗ.