Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибота край гръцкия остров Корфу, се върнаха у дома късно през нощта. По пътя дотук една част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души. Все още двама от колегите им са в неизвестност, посочва NOVA.

Пътуването на българите е продължило 14 часа. 

В 01:00 ч. международните шофьори пристигнаха на базата на транспортната им фирма в Пловдив. От компанията организираха превоз, който да върне служителите й у дома. Шофьорите са от различни градове. Част от тях не успяха да се качат в личните им автомобили, защото са изгубили ключове и документи по време на спасителната акция. 

Днес преди обяд още 30 българи пристигнаха в България. 

Българи разказаха за спасителната операция на пламналия ферибот в Йонийско море (ВИДЕО)

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро. 

Хората все още не могат да преживеят стреса от случилото се край гръцкия остров.

Спасителна операция край Корфу: Открит е жив един от изчезналите пътници на ферибота

Пътник, смятан за изчезнал след избухването на пожар на италиански ферибот край гръцкия остров Корфу, е жив и е евакуиран, съобщи бреговата охрана, цитирана от Франс прес и Ройтерс. Мъжът е бил открит в задната част на кораба, след като влязъл в контакт със спасителите, казаха гръцките власти. Според АФП, той е 21-годишен и е казал, че е от Беларус.

В неизвестност остават 11 души, от които 7 българи. Издирването им продължава. В спастиелната акция участват водоалзни екипи, шест влекача и пожарникари. Все още обаче огънят не е потушен и спатителите не могат много да доближат кораба.

Корабът на италианската компания "Грималди", пътуващ от гръцкото пристанище Игуменица за град Бриндизи в Италия, се запали в петък на разсъмване. При избухването на пожара на борда е имало общо 241 пътници и 51 души екипаж. Повечето от спасените 280 души бяха прехвърлени на близкия остров Корфу.