Антикорупционната комисия в Народното събрание ще извика още веднъж за изслушване Сотир Цацаров. Това обясни в предаването „На фокус” председателят на комисията Михал Камбарев.

„Цацаров ще го поканим още веднъж, за да го изслушаме за работата му за първото тримесечие на комисията”, заяви Камбарев.

Той отхвърли обвиненията, че затриват КПКОНПИ.

„Ние не затриваме, а преструктурираме КПКОНПИ”, каза Камбарев.

„Има една структура, с един ръководител, която е неефективна. Има две хипотези – този ръководител не е искал да постигне ефективност, или някой друг е взимал решенията”, заяви Камбарев. Той каза, че ще продължат да подават сигнали към КПКОНПИ до края на месеца, докато Цацаров още ще е начело на Комисията.

В момента бюджетът отговаря на структурата на КПКОНПИ. Когато се започне с преструктурирането, ще видим дали има нужда от актуализация на бюджета. От началото на март трябва да имаме започната реформа, внесен законопроект, гласуван”, каза Камбарев.

КПКОНПИ най-вероятно ще бъде разделена на две, най-вероятно ще има разследващи функции. Дали и откъде ще има средства, ще направим някаква актуализация. Нямам информация кой ще наследи тези комисии”, каза още той.
NOVA