Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / БГНЕС
Изборите у нас трябва да бъдат решени от българите, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той бе категоричен, че резултатът от вота трябва да бъде плод на свободната воля.

МВнР привика турския посланик заради недопустима агитация за изборите (ВИДЕО)
 
"Не могат да бъдат решени и няма да се позволи да бъдат решени изборите с външна намеса", посочи главният прокурор и допълни, че трябва да отчитаме международната ситуация и мястото, на което географски се намираме. По-рано днес МВР съобщи, че турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност е изведен от България и му е наложена забрана да пребивава в страната ни за пет години.

ДАНС забрани на турчин да влиза у нас, заплашвал националната ни сигурност

"Ние сме заинтересувани от добри отношения с южните ни съседи, но цената на заплахата от това, което може да ни се случи, може би не трябва да бъде цената на това, което ни се причинява и държавата не може да гледа безучастно", коментира Цацаров.

Лидер на изселниците в Турция призова за масово участие в изборите в България
 
"Не може да се позволи в тази обстановка да се осъществява посегателство върху свободата и начина, по който протича предизборната кампания, както и друга държава да се намесва не в интерес на България", добави главният прокурор.


 
 
БТА