Българските политици остро осъдиха кървавия атентат в Русия, който към момента е отнел живота на 133 души. 

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Москва. Той написа в профила си в социалната мрежа "Екс", че осъжда атаката, при която загинаха над 90 души и много бяха ранени.

Расте броят на жертвите при терористичното нападение в Русия, какво се знае до момента 

"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали", пише Радев. 

"Изказвам съболезнования на опечалените семейства и изразявам солидарност с руския народ", допълни държавният глава.
"Категорично осъждам терористичната атака в “Крокус Сити хол” в Москва. Няма цел, която оправдава подобно зверство. Терорът няма място никъде по света. Нито един човек не заслужава да преживее подобен ужас."

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

Путин нарече снощната атака край Москва кървав атентат в обръщение към нацията (ВИДЕО)

"Мислите ми са със семействата на жертвите и с ранените", пише той. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) осъждаме всякаква форма на тероризъм и убийството на мирни граждани се казва в разпространена до медиите позиция на формацията по повод нападението в Москва. 

Изразяваме съпричастност със скръбта на близките на жертвите от терористичния акт в Москва, се казва още в позицията. 

И председателят на ДПС Делян Пеевски осъди остро терористичната атака в Москва.

"Остро осъждаме бруталното масово убийство на десетки невинни цивилни при терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието. Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности - живота и мира", Това се казва в съобщение до медиите, изпратено от ДПС.

'Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква обединение, за защита на живота и сигурността на хората", допълват оттам.

В съобщението се казва, че борбата с тероризма и грозните му проявления изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на хората.

"Солидарни сме с жертвите и ранените, техните семейства и с руския народ", заключват от ДПС.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов осъди терористичния акт.

Той написа в социалните мрежи, че такива актове на агресия се случват по целия свят и заяви, че "човечеството трябва да се бори с всички средства" срещу тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня