Венцислав Ангелов с прякор Чикагото е бил предаден на българските власти от германските им колеги. Това става ясно от съобщение на МВР.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Ангелов трябва да изтърпи присъда от три години и половина лишаване от свобода за схема за международен трафик на наркотици. През 2014 година Ангелов бе осъден от Русенския окръжен съд на шест години затвор. През 2015 година Върховният касационен съд намали присъдата на три години и половина. По това време Ангелов бе кандидат за кмет на Русе и казусът предизвика редица въпроси.

Венцислав Ангелов Чикагото
БГНЕС

През март: Задържаха в Германия Венцислав Ангелов-Чикагото

Той се укри от правосъдие и бе обявен за общодържавно издирване през есента на 2015 година. На 1 февруари 2016-а Ангелов бе обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура в Русе през януари същата година.

По-рано през 2018-а Чикагото твърдеше, че се намира в град Валенсия в Испания. Щателното му издирване в страната на Пиренейския полуостров не даде резултат, тъй като Ангелов се укривал в Германия.

Венцислав Ангелов Чикагото
БГНЕС

Октомври 2015: Обявиха за национално издирване Венци Чикагото

Той бе задържан на 29 март тази година в Лимещайн във Федералната република. След ареста му от русенската прокуратура обявиха, че предприемат действия Ангелов за бъде върнат у нас.

Чикагото е бил предаден от германските на българските власти на столичното летище, информират от МВР днес.

Абсурд: Мъж разбра от Facebook, че СДВР го издирва и си остави телефон за връзка

Венцислав Ангелов Чикагото
БГНЕС