Левицата ще се отзове на разговори с "Продължаваме промяната" за ново правителство, ако ги поканят на масата на преговорите
Националният съвет на БСП дава мандат за преговори за съставяне на правителство в рамките на този правителство в рамките на този парламент, ако "Продължаваме промяната" ги поканят на разговори. Другото е, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС или да подкрепят такъв кабинет, ако им се връчи мандат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след края на заседание на Националния съвет на БСП.

Йорданов: Ще се отзовем, ако „Продължаваме Промяната“ ни поканят на преговори

Изискванията за участие на преговори с ПП са няколко, формулирани в рамка от Националния съвет на левицата, обяви вицепремиерът Нинова: "подкрепа на актуализацията на Бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни очакват", добави Нинова. Тя изброи и дългосрочните цели в политиките: социалната политика, здравеопазване, образование, култура и спорт, икономика. Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години", коментира още вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка.

Петков: Няма директен внос на оръжия от България за Украйна (ВИДЕО)

Тя заяви, че Националният съвет на БСП не е поставил като изискване възобновяване на преговорите с "Газпром" като необходимо условие за започване на преговорите, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

Относно ще търсят ли подкрепа от ПГ на "Възраждане" за съставяне на ново правителство, тя уточни: "Преговорите ще водят "Продължаваме промяната", те ще отговарят за тези въпроси".