Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / Георги Димитров
Националния съвет на БСП избра ново Изпълнително бюро, съобщиха от партията.

Решението е по предложение на лидера на партията Корнелия Нинова и е прието със 152 гласа за и 2 въздържали се.

От членове на бюрото се освобождават водачите на листи за предстоящите избори. Целта е да се ангажират повече хора от партията, едни със законодателна работа, други с партийната.

БСП избра водачите на листи за предстоящите избори 

Новите членове на Изпълнителното бюро на БСП се предлагат на регионален принцип, така че да покрият шестте района за планиране в страната.

Запазват се досегашните зам.-председатели и секретари на БСП. Националният съвет избра нов трети секретар – Стефан Бурджев.

Новите членове са:

Генади Събков, Мездра: Кмет от 2015 до 2019 г.на гр.Мездра, област Враца. Преди това е бил 5 мандата зам.-кмет. Общински съветник от БСП в ОС –Мезда. Член на НС на БСП, член на Областия съвет на БСП – Враца.

Станислав Стоенчев, Сопот: Бакалавър начална и предучилищна педагогоика. Магистър по мениджмънт на социалните органзации. Общински съветник от 2015 г. до момента в ОС –Сопот. 2016-2018 г. директор на дирекция социални и хуманитарни дейност в община Сопот. Председател на ОбС на БСП – Сопот от 2016 г. до момента, член на НС на БСП, член на ОблС на БСП и ИБ на ОблС на БСП – Пловдив област, член на НС на МО в БСП и ОБ на НС на МО в БСП. Зам.-председател на общинския съвет в община Сопот и предесдател на Комисията по образование, култура и здравеопазване на община Сопот.

Таско Ерменков, София: Доктор в областта на техническите науки. Завършил е Московския държавен институт по Международни отношения. Икономист, владее английски, немски и руски език. Народен представител от 2013 до 2021 г. Специалист в областта на енергетиката. 

Георги Гьоков, Стара Загора: Завършва висше образование в Техническия университет в Габрово „Васил Априлов”, специалност Технология на металосторенето и метолорежещи машини. Народен представител от 2013 до 2021 г. Член на ОблС на БСП – Стара Загоря, член на НС на БСП, член на Общински съвет на БСП Стара Загора.