/ БГНЕС
БСП иска оставки заради проблемите с Търговския регистър
98507
БСП иска оставки заради проблемите с Търговския регистър
  • БСП иска оставки заради проблемите с Търговския регистър
Заради срива на Търговския регистър от БСП поискаха незабавно оставките на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и на министъра на правосъдието Цецка Цачева.
 
„Безпрецедентната криза с Търговския регистър не може да остане така, тепърва ще се изясняват щетите за бизнеса“, коментира депутатът от левицата Крум Зарков.
 
Едва след седмица Търговският регистър ще бъде напълно възстановен

"Ще очакваме и ще настояваме отговорите на тези въпроси да бъдат дадени възможно най-бързо, но не  от председателят на Агенцията по вписванията и не от Цецка Цачева. Те трябва да понесат отговорност и да напуснат постовете си незабавно", заяви Зарков.  

10 август: Сайтът на търговския регистър не работи

Според него Цецка Цачева е знаела за проблемите в Агенцията, тъй като Инспекторатът към Министерството на правосъдието е изпратил доклад до нея в началото на тази година. В документа се съдържат тежки констатации за начина на управление на Зорница Даскалова и завършва с препоръка към министъра - да се потърси дисциплинарна отговорност от нея за неизпълнение на трудови задължения.

"Пряката отговорност е на председателя на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която допусна всичко това да се случи. Но политическата отговорност  е на министъра на правосъдието Цецка Цачева, защото тя е била запозната отдавна с неадекватността на управлението в Агенцията и не е взела никакви мерки", коментира още социалистът.
БТА