Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
БСП: ГЕРБ и Патриотите направиха компромиси и грозни пазарлъци в името на властта
93396
БСП: ГЕРБ и Патриотите направиха компромиси и грозни пазарлъци в името на властта
  • БСП: ГЕРБ и Патриотите направиха компромиси и грозни пазарлъци в името на властта
Двете преговарящи политически сили направиха тежки компромиси, сериозни отстъпления и грозни пазарлъци в името на властта. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказването си пред Националния съвет на партията относно актуалната политическа обстановка и началото на парламентарния сезон.
 
"ГЕРБ и Обединените патриоти спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта", каза тя.

Томислав Дончев: Нямаме право да не съставим правителство
 
Нинова даде пример, че няма да има минимална пенсия от 300 лева, няма да има преизчисляване на всички пенсии, имало и отказ от подкрепа на държавата за семейства с репродуктивни проблеми.
 
"В програмата не фигурират ангажименти по националната сигурност, които бяха поели, а именно да се увеличи съставът на МВР и Министерството на отбраната, да се засили присъствието на въоръжените сили на границата", посочи тя.
 
По думите й тези компромиси ще доведат до отлив на доверие. Обратно на това БСП няма да отстъпи от предизборните си ангажименти, заяви Корнелия Нинова.

ГЕРБ и Патриотите са готови с чернова на коалиционното споразумение
 
Лидерът на БСП поздрави парламентарната група, която, по думите й, започнала парламентарния сезон "сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни програма.
 
Тя отбеляза, че социалистите са внесли в парламента предложение за преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година. До края на годината тази мярка ще струва 400 млн. лева и това е възможно без да се прави актуализация на бюджета за сметка на резервите, които има в бюджета за тази година, коментира Нинова.
 
Тя посочи също, че са внесли предложение за замразяване на заплатите на народните представители и ще продължат с политиката на отказ от привилегии на политическата класа в знак на солидарност с българските граждани.
 
Нинова отбеляза, че са внесли и предложение за анкетна комисия, която да се занимае със случаите, в които работодателите не изплащат заплати и осигуровки, прехвърлят фирмите си на лица, които не могат да носят отговорност и от това страдат работещите.

ГЕРБ и Патриотите са постигнали съгласие за минималната пенсия
 
Нинова добави, че ще включат в своята законодателна програма предложенията на омбудсмана Мая Манолова и КНСБ, но ще ги допълнят и с други закони.
 
В началото на заседанието на НС на БСП Михаил Миков постави въпроса за предложените от омбудсмана и КНСБ законопроекти, които засягали хиляди работници.

Корнелия Нинова официално поиска оставката на Георги Гергов
 
"Не може ли групата да внесе тези въпроси и да ги отстоява, а трябва омбудсманът да ги внася", попита той.
 
"Има толкова политически въпроси, които интересуват хората, а ние се интересуваме от отношенията ни с Гергов", коментира Миков.

Георги Гергов за поисканата му оставка: Няма ненаказано добро