Страната е в тежка катастрофа и няма оправяне, това коментира за настоящата ситуация в България лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той посети село Лиляче в община Враца, където кандидатът на ГЕРБ Вероника Ценова спечели втория тур на частичните избори за кмет на селото. 

Според него е бил възможен кабинет с първия мандат. „Не, че не можеше да се направи правителство - те не искаха, имитираха, защото ако направят правителство, август ще останем без газ, искат всичко това да прехвърлят на служебното правителство и следващия редовен кабинет“, обясни Борисов.

„Няма да подкрепяме никакво правителство, на следващите избори ГЕРБ ще има много по-добър резултат, убеден е лидерът на партията. Проблемът оттук нататък, по думите му, е че всеки си измисля мотив да не управлява, защото държавата е катастрофирала във всяка една сфера“, посочи той и допълни: "Пълна катастрофа е. Инфлацията е катастрофа, цената на тока - катастрофа, цената на храните - катастрофа, вдигнаха ги до тавана, свалиха с 5 стотинки и казват, че ги намаляват ексклузивно. Колкото повече говорят, толкова повече народът ги разбира, че не стават. Дълговете са огромни, задълженията са огромни, няма газ, няма ток". 

Затова, по думите му, държавата отива на избори, "защото всички партии знаят, че тя е катастрофирала във всяка една сфера".

Но уточни, че подкрепя смесено гласуване. „Хората ми казват, че се притесняват от машинното гласуване. Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия“, каза Борисов и добави, че когато властта е в Рашков и Василев не може да сме сигурни за резултатите от вота.

"Аз знам как става, но трябва да имам мощна народна подкрепа. От три кризи съм ги вадил българите - най-добре минахме през COVID кризата от цяла Европа, миграционната криза и гръцката криза", допълни лидерът на ГЕРБ.