Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Христо Иванов и на Асен Василев за срещата, която са провели. Той заяви, че срещата решава няколко неща:

"За избора на здравната каса, на управителя. Когато имаш здравен министър, управител, финансов министър - това не е проблем, но всички решихме да направим крачка назад, да ги помолим да дадат оставка, защото това е най-бързият и заедно с целия пакет регламент как ще се избират от тук нататък регулаторите - да спрем да се обвиняваме", допълни Борисов.

Борисов за НЗОК: Имахме договорка - управителят да е от ПП, а подуправителят - от ГЕРБ

"Вчера те ме обвиняват мен за "Възраждане, аз ги обвинявам тях за "Лукойл", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нека като подпишем да е ясно мнозинството - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС - за конституционно мнозинство, за регулатори, за служби, но всичко това да бъде описано в регламент", добави той.

Борисов заяви, че е говорил с министъра на финансите Асен Василев за данъчните закони, според него конструктивно.

"Когато водим един нормален, без истерии, без крясъци от първия ред, без нищо, свързано с политиката държание - можем да намерим консенсус", допълни Борисов.

"След вчерашния ден, в който всички видяхте, че показването на мускули води до там, че всички потъваме в една говорилня, която по никакъв начин нито е модерна, нито е задължителна за българския парламент", каза той.

По думите му затова са провели час и половина разговор. Бюджетът на здравната каса ще бъде подкрепен, бюджетът на държавата ще бъде подкрепен, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Христо Иванов е водещ в конституционните реформи, защото част от най-големите регулатори са пряко свързани с конституционната реформа, затова по думите му, трябват и ДПС в този разговор.