Той подчерта, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит
Премиерът Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов инспектират строителството на булеварди в града, както и на новата спортна зала във Враца. Заедно с Борисов е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП "Региони в растеж". Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 27 юли 2020 г.

Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Застроената площ ще бъде 1 845 кв.м, а общо застроената площ ще е 2 216 кв.м, като застроеният обем ще бъде 16 000 кубични метра.

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор.

Отпускат 250 милиона за здраве, вдигат заплатите на медиците

Останахме и в А-футболна група, тази година отборът "Ботев"-Враца прави 100-годишен юбилей, и за празника ще има завършен футболен стадион", съобщи кметът на Враца в джипа на премиера.

"Благодарим ви за всичко, което правите за нас", с тези думи се обърнаха към премиера събрали се жители на града пред спортната зала. Борисов присъства и на тренировка на мъжкия волейболен отбор в спортанат зала.

"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада”, заяви Борисов, който и инспектира завода на немската компания МД „Електроник”.

Той каза, че само преди година на мястото е имало блато. „Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави Борисов.

Удължават извънредната обстановка в страната с още месец

Той подчерта важността на изграждането на пътя Ботевград-Мездра и 
коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит.

На въпрос дали ще се наложи да се тегли кредит, ако кризата продължи и през януари, Борисов заяви: "Нека стигнем до август. В края на този месец ще знаем и за разчетите. За това караме на три месеца".

Големият въпрос е дали държавата ще се справи със собствени пари или ще се тегли заем. Окончателното решение ще бъде взето през август, след мащабен финансов разчет. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на визита във Враца. 

Кабинетът отпуска над 1 млрд. лева за социални и икономически мерки

В трудната зима, която идва, разчетите за социална политика са направени до края на календарната година,
а тези за зимните месеци в началото на следващата ще станат по-конкретни в края на лятото. Все още не е ясно дали ще се тегли одобрения от Парламента кредит.

Затова, според правителството, разходите трябва  трябва да се планирт на тримесечие за да може да бъде по-гъвкава и финансовата, и социалната политика.