Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов представи проекта на програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и залегналите приоритети в нея пред членовете на Висшия политически консултативен борд, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

среща
БГНЕС

На първата среща на Борда са присъствали петима от шестимата му членове - Росен Плевнелиев - президент на България /2012-2017 г./, Симеон Сакскобургготски - министър-председател на България /2001-2005 г./, Ханс-Герт Пьотеринг - председател на Европейския парламент /2007-2009 г./, Ервин Прьол - министър-председател на провинция Долна Австрия /1992-2017 г./ и посланик Жан-Давид Левит. 

среща
БГНЕС

Премиерът е благодарил на членовете на Борда за ангажирането им с Българското председателство. По думите му, авторитетът им на политици, получили международно признание, ще бъде от ключово значение за България в стремежа за укрепване на европейските ценности и на единството и солидарността в Съюза. "Няма по-добро място от ЕС - нито на изток, нито на запад, и ние ще работим за неговия успех", категоричен е бил министър-председателят.

ГЕРБ възложили на структурите си проверки за назначенията

Страната ни пристъпва изключително отговорно към своето първо председателство, още повече, че то съвпада с процеса на взимане на решения по въпроси от критично значение за бъдещето на Обединена Европа, е посочил премиерът Борисов. Той е изтъкнал, че България ще търси баланс и ще насърчава постигането на широк консенсус по приоритетните за Съюза теми, ще работи за повишаване на конкурентоспособността и стабилността чрез кохезия и създаване на условия за единство и солидарност.

Цветанов се извини от името на ГЕРБ за лични нападки към Радев

В срещата, състояла се в резиденция "Лозенец" в София, са участвали вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.
БТА