Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година, написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Премиерът: Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ (СНИМКИ/ВИДЕО)

За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси, добавя той.

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предсъединенителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета "Орешарски". Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта, пише още в публикацията на премиера.

Борисов: Проведохме изключително тежка битка с контрабандата (ВИДЕО)

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на "Еврозоната". Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства, заключва Борисов.
 

 
 

 

✅ Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от...

Публикувахте от Boyko Borissov в Неделя, 28 март 2021 г.