/ БГНЕС
На среща при премиера ще се търси най-добрия вариант за справяне с безводието
На работна среща при премиера Бойко Борисов ще бъдат обсъдени всички варианти за преодоляване на водната криза в Перник и региона.

Това стана ясно от думите на новия екоминистър Емил Димитров – Ревизоро, който обсъди проблема в миньорския град с кмета Станислав Владимиров. Двамата обявиха, че крайното решение за това кой от всички възможни варианти ще бъде избран, принадлежи на министър-председателя.

Установиха две кражби на вода в Исперих

„Крайното решение е на този, който ще даде парите. Това е премиерът. На мен той ми е началник“, каза министърът, който не обобщи какви са възможните варианти, но призна, че по някои от тях е имало различни мнения.

„Аз се включвам преди два дни, многото работа е свършена преди това“, допълни още Емил Димитров, който увери, че се търси трайно решение на проблема.

Прокуратурата публикува разпитите на двама зам.-министри за водната криза

Работната среща ще се проведе в събота, от 09.00 часа, в Министерски съвет. В нея ще участват министрите на министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова. Там ще бъдат още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на екологията

„Не може всичко да стане за един миг“, заяви от своя страна кметът на Перник Станислав Владимиров. Според него кризата с водата може да отшуми за няколко месеца, но може и да продължи с години. Въпреки това градоначалникът обяви, че на този режим водата в язовир „Студена“ може да стигне до месец април. 

Кметът каза още, че в града ще бъде поставена и станция за измерването на качеството на въздуха.