Бойко Борисов
Бойко Борисов
Защо през 2009 година избраха дясна партия, с национални ценности, силно вярваща в Бога, с християнската ценности, а тези от други етноси и религии видяха в нас толерантност. Повече от всякога ГЕРБ се нуждае от идеология. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на живо включване във Facebook, където се излъчва пресконференция на партията в Пампорово

Действително съм любопитен как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри – лидери, които техни избиратели поискаха оставките им, понесоха най-ниските резултати в историята си, сега ще управлят; партии, които са рекордьори и за 2 месеца в изборите са се сринали с 15-20%, попита Бойко Борисов.

Петков: Проблемите в България са остри, ще сме безкомпромисни за всяка стъпка настрани


Той цитира думи от Библията: "Който вади нож, от нож умира". И призова симптазинтите и активистите на ГЕРБ да не подхождат с омраза, а с толерантност. Християнските ценности е в темела, в основата на тази партия. Призова да не се отива в крайност.

"Мисля, че център-десни партии няма освен ГЕРБ и СДС". По думите му, дори избирателите на ДСБ са наказали партията си, защото са преговаряли с БСП и влизат де факто с управление с тях.

Според него за 8 месеца не е имало нито една инвестиция. Имало спад с 64% на инвестициите. "След Орешарски имаше два пъти повече разруха, но се справихме. Сега след тези ще има катастрофа", прогнозира бившият премиер.

Минеков връчи писмо на ГЕРБ за освобождаване на два етажа от НДК (ВИДЕО)

Борисов смята, че Радев "държи цялата силова машина - МВР, ДАНС, ГДБОП" и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

"Щом Христо Иванов и Атанас Атанасов се прегърнаха с хора като Бойко Рашков - кандидат за червен главен прокурор и Корнелия Нинова, няма как тези партии да се определят като десни", допълни още Борисов.

Все пак лидерът на ГЕРБ заяви, че ще има толеранс, но ако тръгнат да се теглят милиарди и започне контрабандата да расте, тогава няма как, но, по думите му, "всичко зависи от тях" и обеща, че ГЕРБ ще подкрепят "правилните им политики". Той е песимист, че страната ни ще влезе в еврозоната, тъй като според него новите управляващи "ще говорят, но няма да правят нищо, ще говорят за магистрали, но няма да правят нищо".