Борисов: Готов съм за оставка и няма да участваме във властта, ако загубим днес
Борисов: Готов съм за оставка и няма да участваме във властта, ако загубим днес / БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че утре ще подаде оставка, ако кандидатът им не спечели изборите за президент. Борисов подчерта, че партията му няма да остане във властта под никаква форма, в случай че загуби балотажа.

Междинни резултати от вота - само в социалните мрежи

„Готов съм за оставка. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. Пожелавам им приятна игра на агнешките главички", заяви премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на вот на балотажа.

Българите избират президент между ген. Румен Радев и Цецка Цачева

„Не се чувствам притеснен. Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията. Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезват. Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам", коментира Борисов.

Държавният глава е първата фигура в държавата. Ако вотът на народа е такъв, трябва веднага да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство, заяви още премиерът.

Как започна изборният ден в страната?

По думите му днес хората ще кажат дали искат стабилност. „Българите имат инстинкт за самосъхранение и мисля, че знаят какво да правят", допълни той.

„Предстои председателство на България в ЕС. 2017 г. трябва да има пълно спокойствие за подготовката. Политическите партии трябва да живеят само с тази мисъл", коментира министър-председателят.