"Изненадах се от това, че няма опашка. Днес в Плевен е много ветровито, вятърът е много силен. Самата аз се изненадах. За мен този вятър, е вятър на победата". Това каза кандидатът за президент Цецка Цачева, която гласува в Плевен.

"Имаме нужда да продължим. Най-малкото, от което се нуждае България в момента е от международна изолация, от отказана европейска солидарност. Заради нашите деца, заради нас самите трябва да продължим", добави Цачева.

Пламен Манушев: Гласувах за това децата на България да живеят в развита европейска страна

Тя заяви, че е състезател и боец, който участва до края на битката.

"Една битка има няколко сражения, днес е последното сражение, аз ще го спечеля. Най-голямото предизвикателство е след изборите в понеделник и когато встъпи президентът е необходима много работа, за да преодолеем тези различия помежду ни, които минават границата на нормалното за мен. В името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силно уважавана сред европейските народи и сред съседите, когато е била единна. Това е най-голямото предизвикателство за държавния глава и да преодолеем популизма, разбира се", посочи Цачева.

"Не си позволих нито веднъж по време на тази кампания да бъда популист, няма да го правя и занапред. Говорих открито, откровено. Хората ме знаят, познават, затова днес съм оптимист", каза още Цачева.

„Гласувах отново за стабилна, просперираща България. Гласувах за това моят внук да расте, да учи и да работи тук, в една развита европейска страна, и да се гордее, че това го прави в България". Това заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, който упражни вота си във Варна.