Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предстоящата ротация на кабинета. "Денков и Габриел когато станат готови, ако се разберат - ще ви кажа, ако не се разберат - няма ротация", заяви Борисов.

"Денков и Габриел ще кажат дали ще има ротация или няма да има", добави той.

Борисов коментира и думите на президента Радев: "Ако за някой служебните министри са пешки, то за нас са най-малкото дами, офицери, а някои са кончета, които подскачат наляво надясно".

Според него въпросът е да не се стигне до ситуация, в която всеки ход е грешен.

Той коментира и темата за бежанците, пристигнали у нас със самолет. "Преди три години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези три години целия народ. Когато аз управлявах България такъв самолет нямаше да може да дойде, това нямаше да се случва", заяви Борисов.

Около 10 мигранти кацнаха на Летище София с чартърен полет от Виена

Според него МВР работи много по-добре, Гранична полиция дава много по-добри резултати. "Сега и с новата техника и всичко, което се прави за тях, постепенно този проблем нанесен ни последните години като щета - ще го отрегулираме", допълни Борисов.

Протестите на земеделците Борисов определи като "цугцванг". "Всеки ход вече им е грешен", коментира той. 

"С тези затваряния вече на всички започва да им тежи", допълни Борисов.

Той заяви, че би имал много претенции - разделението между тях, километричните листове с изисквания, неотчитането на връзката между земеделието и животновъдството, между оранжерията и полето. "Аз не съм за смяната на г-н Вътев", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата с убития Мартин Божанов - Нотариуса. "Доколкото си спомням ние гласувахме единодушно, утре започва комисия и ако има нови факти и обстоятелства - ще ги кажат, ще ги разберем", заяви той.

По думите му проблемът е в това, че магистрати, съдии, прокурори, смяна на самоличности - такава мощна система може да го прави и това трябва да се разнищи и унищожи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня