/ Бойко Борисов/Facebook
Когато ни бъде връчен вторият мандат, ние ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да сравнят какво предлагаме ние и какво предлагат останалите. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той съобщи още, че кандидатът за премиер ще бъде отново Даниел Митов. И добави, че веднага след това ГЕРБ-СДС ще върнат мандата.

"Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент", зави още Борисов.

Правният съветник на президента: Парламентът е на ход

Лидерът на ГЕРБ коментира и слоганите на политическите партии по време на предизборната кампания, като припомни, че техният е бил "Ред в хаоса".

"В последните дни няма български политик, който да не каже "хаос". Единствено нашият слоган се оказа верен. Време е за друго - показват ИТН. Видяхте кое е другото, това е то - хаос. БСП казват "Сигурност в промяната и с Грижа за теб". Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова и не са прави нейните съпартийците да я гонят на Бузлуджа с викове "Оставка" и тя да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията на небивали висоти - от четвърто на трето място. И когато говори за "модела Борисов" аз не мога да си обясня как побеждавани на толкова избори от нас си позволяват да говорят с този тон", коментира още председателят на партията.

Борисов подчерта, че не изпитва никакво задоволство от случващото се в страната.

"Аз съм учуден как могат да принизяват и да считат, че някой потривал ръчички и се радвал на този хаос. Ние сме си дали най-хубавите години, за да направим България прекрасната държава, която беше. Обаждат ми се колеги от ЕС и ме питат: Бойко, какво става в България? И даже Митов с неговия брилянтен английски не може да намери думи да опише какво се случва", заяви бившият премиер.

Той призова партиите в НС да се уважават и създадат отново илюзии в избирателите, че нещо може да се случи. "За да ги мотивирате да отидат на следващите избори", каза още Бойко Борисов. "ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Но, не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път особено в COVID вълна. Ще подобрим най-ниската избирателна активност",  поясни лидерът на ГЕРБ.

Карадайъ: Този път няма да мине номерът с анти-ДПС риторика да прикривате политическата си немощ

"Когато говорим за ковид-вълната: ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и нощните заведения месеци преди нощните заведения и почти всичко работеше", коментира още лидерът на ГЕРБ.

И упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от тях кампания по ваксинацията срещу COVID-19. "В Русия има 26% ваксинирани, във Франция 66%, Великобритания – 70%, Турция – 50%, Испания – 71%. Само 15% от населението е ваксинирано у нас", подчерта Борисов.




"Те не могат нито бюджет да направят, нито План за възстановяване, защото са пропити от корупция", заяви още Борисов. "Кое да подкрепим? На Рашков правителството ли? Това не е сериозно", каза лидерът на ГЕРБ, запитан дали биха подкрепили служебния кабинет да остане като редовен.