По думите му ако спечелят мандата на предстоящите избори, ще се обърнат за подкрепа към всички партии
"Ясен е вече кандидатът ни за президент, познавате го. Няколко имена се спрегнаха и Балтов го изчегъртаха незабавно. За Даниел Вълчев за жена му какво ли не казаха. Лъжа след лъжа, които за радост една по една се разкриват". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Провадия.

"Аз съм довел младежи от партията да видят какви археологически разкопки са правени тук, каквито не е имало при управлението на никой друг", заяви той.

Борисов се пошегува, че "златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Сега се видя кой е със златните торбички и ще прави корупция".

„Галъп“: ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, ИТН пада на четвърто място

"Временно водим в предварителния вот според четири агенции. Защо е временно? Защото се направиха на ударени и не искаха да броят квитанциите. А сега носят флашки, които се оказват издайнически. Издават как се купуват гласове. Именно учредителят на новите партии Василев взе парите за магистрала "Хемус", за да излъжат пенсионерите и да гласуват за тях", каза бившият премиер.

"Единственият диктатор в момента в България се казва Румен Радев. Той назначава финансовия министър и казва, че ще работи със Спецов. В същото време, освен прикриването на убийство, за което говориха много от страна на Радев, говорим вече и за документирани измами", коментира Борисов.

ГЕРБ: Докога президентът ще прикрива Румен Спецов (ВИДЕО)

По думите му освен, че са е спрян строежът на АМ "Хемус", са спрени и инвестициите, защото магистралата е носила инвестиции. 

"Помните ли, когато Радев казваше, че в България няма инвестиции, защото имало корупция? И какво при диктатора Радев и Кирил Петков, цитирам БНБ - рекорден срив на чуждите инвестиции", подчерта Борисов.



Според него увеличението в цените на тока и горивата също в следствие от управлението на Румен Радев.

"Служебното правителство няма изготвен План за възстановяване, а 5 месеца се занимава с това как да вземе на Гешев охраната. С тази актуализация на бюджета, те доказаха, че ГЕРБ е управлявала много добре и е оставила много пари в хазната", добави Борисов.

"Десети ден вече държим класацията за най-много починали вследствие на COVID-19 и това е "благодарение" на Радев и Кацаров и тяхната антиваксърска кампания", каза още експремиерът.

По думите му в момента е важно партиите да се смирят и да помислят как с общи усилия да предотвратят "Румен Радевата зима" криза, както беше "Жан Виденовата".

На въпрос към кои партии биха се обърнали за подкрепа ГЕРБ, ако спечелят мандата на предстоящите избори, Борисов заяви, че към всички.