Тя е осъдена в родината си на шест години затвор за корупция
Бившата румънска зам.-министърка Елена Удря остава в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“, реши съдът по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Прокуратурата: Издирваната бивша румънска зам.-министърка е задържана за 24 часа

Обявената за издирване с Европейска заповед за арест Удря бе задържана на ГКПП Кулата в четвъртък вечерта от граничните власти. Тя се издирва за изпълнение на наложеното й наказание от 6 години „лишаване от свобода“ за корупционно престъпление, извършено в качеството й на министър на туризма на Румъния в периода 2010 - 2011 г.

Съдът прие доводите на прокуратурата за наличие на реална опасност лицето да се укрие, с което да препятства производството по разглеждане на Европейската заповед за арест. Вчера съдебното заседание бе отложено поради липсата на преводач от румънски.

Задържаха бивша румънска министърка в България
       
Определението на съда подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд. Адвокатът на задържаната Албина Анева obqwi, че ще обжалва в установения по закон 3-дневен срок.

Крайната цел е Елена Удря да бъде екстрадирана в родината й. Предаването й на румънската страна трябва да се случи не по-късно от 10 дни след влизането в сила на съдебно решение.