парламент депутати
парламент депутати / БГНЕС
Петима членове на кабинета ще вземат участие в днешния парламентарен контрол.

Първи на депутатски въпрос ще отговаря вицепремиерът Томислав Дончев - за безопасността на пътищата в контекста на работата на агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

След него финансовият министър Владислав Горанов ще участва в разисквания с депутатите за „нова концепция за облагане на хазартните игри“, декларирана от него през месец март 2016 г.

Укрепването на свлачището на държавния път Смолян – Мадан и необходимостта от изграждане от кръгово кръстовище на един от изходите на Русе. С това са свързани депутатски въпроси, адресирани до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Злоупотребите с декларираните площи за производство на зеленчуци в хасковска област. За това информация ще даде земеделският министър Десислава Танева.

Последен на въпроси ще отговаря министърът на младежка и спорта Красен Кралев, който ще даде информация за извършена проверка на дейността на директора на държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София и борбата с допинга при провеждането на държавна политика в областта на младежта и спорта.